Vývoz do Chorvatska 2020

Vývoz do Chorvatska 2020

V říjnu proběhl opakovaný vývoz plemenných beranů na chorvatskou farmu pana Ivana Antala.  Šlo o berany ProVes Calypso (linie Rauch)  a ProVes Caesar (linie Ruslan). Děkujeme a budeme se těšit na další spolupráci.

ProVes Calypso je synem ProVes Balista. To samo o sobě zaručuje mimořádné růstové schopnosti. Calypso je narozen z trojčat a jeho hmotnost ve 100 dnech je pěkných  39,8 kg.  Calypso je zároveň absolutní špičkou v populaci pokud jde o výšku nejdelšího zádového svalu (MLD) 31,1 mm ve 100 dnech. Ještě lepší je pouze jeho vlastní bratr ProVes Cargo s hmotností ve 100 dnech 42,9 kg a výškou svalu 34,2 mm. Cargo je beranem s vůbec nejlepší naměřenou hodnotou výšky svalu v populaci všech dob.  Cargo má i nejlepší relativní plemennou hodnotu pro výšku svalu 140.  U Carga počítáme s výrobou a zamražením inseminačních dávek. Matkou těchto beranů ProVes Oseva, která získala titul národní šampiónka romanovská jehnice v roce 2018 a v loňském roce skončila na národním šampionátu jako třetí mezi bahnicemi.

Caesar pochází z vynikající kombinace našich beranů Boris x Zombie x Viking. Předností tohoto plemeníka jsou vysoké rodokmenové hodnoty pro plodnost.  Zejména díky jeho otci ProVes Borisovi jde o berana výstavního typu.  U budoucích potomků můžeme očekávat velmi dobře utvářené končetiny a pevnou hřbetní linii. Caesar je typem berana, který se dobře fotí, protože tzv. "nikdy nestojí špatně". Líbivé jsou i jeho barevné charakteristiky.

Oba berani jsou tedy velmi rozdílní ve svých charakteristikách. Ivan Antal je zkušeným chovatelem a jistě jejich předností dobře využije v připařovacím plánu.

Vše potřebné pro chovatele zvířat
a pěstitele rostlin

Webdesign:
Webdesign
Tvůrce webu:
Tvůrce webu